یک رزومه خوب برای شرکت ها، سازمان ها و کارفرمایان خلاصه ای از تجربیات، توانمندی، فعالیت ها و مهارت های شما را نمایش می دهد و به آنها در تصمیم گیری برای دعوت شما به مصاحبه کمک بسزایی خواهد نمود.
در سالهای اخیر نیز در بیشتر شرکتهای معتبر و پیشروی ایرانی به روش های متداول و علمی و بین المللی پروسه ی جذب نیرو صورت میگیرد و سازمان های معتبر دیگر نه از طریق درج آگهی در روزنامه بلکه با کمک شبکه های اجتماعی تخصصی همچون لینکدین و سایتهای معتبر جذب و HeadHunt ( نیروهای متخصص مورد نیاز خود را ارزیابی و گزینش میکنند) و برای این منظور حتی هزینه های قابل توجهی را پرداخت می نمایند. پس اولین قدم برای پیدا نمودن شغل مناسب نوشتن رزومه ی جامع، حرفه ای و جذاب برای ایجاد “ First Impression “ در کارفرمایان است.
عده ای ممکن است به دلیل باور های اشتباه که “ کسی رزومه ی من را مطالعه نخواهد کرد “ و یا “ برای کار پیدا کردن حتماً باید آشنا داشته باشیم وگرنه امکان نداره جای خوب کار بِدن!! “ و از این قبیل حرف ها هیچگونه اهمیتی به نحوه ی نگارش رزومه خود نداده و با فرمت های اشتباه رزومه ای را در سایت ها آپلود کنند. حدوداً از سال ۲۰۱۰ تاکنون رزومه های مختلف به زبان های فارسی و انگلیسی را بررسی نموده ایم و با مدیران منابع انسانی و روحیات آنها آشنا شده ایم. تمام رزومه ها بررسی می شوند ولی برخی در چند ثانیه ی اول رد شده و برخی دیگر مورد مطالعه بیشتر قرار می گیرند!
این تکنیک کلیدی را به خاطر داشته باشید:
تمام آنچه میتواند برای کارفرما جذاب باشد و به دعوت شما برای مصاحبه کمک کند را در یک سوم بالایی رزومه بگنجانید.
صحبت های خانم گودرزی : مدیریت منابع انسانی
من از سال ۹۳ مدیر منابع انسانی شرکتهای IT هستم. تقریبا از سال۹۴ دیگه هیچ آگهی شغلی مربوط به جذب نیروهای متخصص رو از طریق روزنامه منتشر نکردم چون واقعا نتیجه اون چیزی نبود که انتظار داشتیم. بیشتر جذبهای ما در صنعت از طرق زیر صورت میگیره:
توصیه متخصصین و مشاورین و جستجو و ایجاد ارتباط با متخصصین حوزه های IT در شبکه اجتماعی لینکدین (در این مرحله اولین موضوعی که توجه من رو جلب میکنه نحوه معرفی فرد و بیان توانمندی هاشه، سابقه کاریش و اونچه بعنوان یکمتخصص در محل کارش انجام داده، تصویری که برای پروفایلش انتخاب کرده، کامنتهایی که بر روی سایر پستها گذاشته و پستهایی که منتشر کرده. (قطعا بدنبال اینم که بدونم فرد در این فضای حرفه ای محتواهایی که به نوعی نشر داده و اونچه برای معرفی خودش به اشتراک گذاشته چقدر با تخصص و حرفه اش مرتبطه)
ایران تلنت، جابینجا، کاربوم و جستجوی رزومه ها در همین سایتها. خب بحثی که هست اینه که همین سایتهای کارمند یابی خودشون یکتیپ استاندارد جهت ساخت رزومه کاری انگلیسی و فارسی ارائه میدن که راستش چندان برای من جذاب نیست اما مزیتش اینه که میدونم در هر قسمت رزومه ها باید بدنبال چه چیزی باشم. در مورد رزومه هایی که پیرو درج آگهی استخدامی در همین سایتها یا شبکه های اجتماعی برامون ارسال میشه این موارد توجه منو به خودش جلب کرده:
در اغلب موارد رزومه ای که در قالب ورد و با فونتهای نامناسب ارسال میشه در وهله اول به هیچ وجه بررسی نمیکنم. یعنی برام در اولویت نیست. به نظر من نگارش رزومه خوب و وقت گذاشتن برای ساختن یکرزومه حرفه ای نشاندهنده نگاه حرفه ای و ارزشی هست که فرد برای خودش و خواننده رزومه اش و کارفرمای احتمالیش قائل شده. برای من مطلوب ترین رزومه ها مخصوصا برای کسانیکه در حوزه SEO ، دیجیتال مارکتینگ، گرافیک و کسانی که در این گروه قرار میگیرن رزومه های اینفوگرافیک و خلاقانه است. تمام اونچه از یک رزومه برای من حاصل میشه، در تصدیق صحبت شما همون چیزی هست که در نگاه اول باهاش مواجه میشم.
سوالات و مشکلات خود پیرامون این مقاله و موارد مربوط به نگارش رزومه انگلیسی را میتوانید در قسمت دیدگاه کاربران انتهای همین صفحه مطرح کنید تا کارشناسان resumepro در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.
عالییییییییییییییییی