اطمینان از اولین شغل پس از دانشگاه میتواند امری دلهره آور برای بسیاری از سال آخری ها و تازه فارغ التحصیل ها باشد. اما با پیروی از چند اصل و استراتژی می توانید شروعی مثبت داشته باشید. کافیست نکات زیر را به یاد داشته باشید و به آنها عمل کنید :
نحوه یافتن اولین شغل پس از دانشگاه
ارتباط با مرکز شغلی
کار را با منابعی که در دسترس دانشجویان یا فارغ التحصیلان از دانشگاه هستند شروع کنید. به دفترشغلی بروید و از گزینه هایتان با مشاور بگویید. اگر نسبت به هدفتان تردید دارید می توانید مشاوره شغلی داشته باشید مشاورین می توانند در تهیه رزومه، آماده سازی مصاحبه و تهیه برنامه شغلی یابیِ دلخواهتان به شما کمک کنند. در دانشگاه می توانید با کارفرماها دیدار کنید، نمایشگاه های کاری برگزار کنید، رویدادهای استخدام نیرو و برنامه های حمایت از دانشجویان را داشته باشید.
آغاز شبکه سازی
شبکه سازی می تواند یکی از موثرترین روش های یافتن شغل باشد. در پژوهشی انجام شده توسط لینکدین و گروه آدلر نشان داده شد که 85% از شغل ها از طریق شبکه سازی بدست می آیند. اغلب بهترین روش، روش غیرمستقیم است که از آن جمله می توان به برقراری ارتباط به منظور کسب اطلاعات و رایزنی، به جای درخواست مستقیم از افراد برای استخدام، نام برد. با هر تعداد فرد حرفه ای که می توانید برای مشاوره اطلاعاتی تماس بگیرید. فهرستی از داوطلبان شغل ها را از کاریابی یا انجمن دانشجویی تهیه کنید، در رویدادهای شبکه سازی حضور پیدا کنید و از دانشجویان بخواهید دیدگاه های خود در رابطه با محیط کارشان را توضیح بدهند.
با کارفرماها، مربیان، دانشکده و سایر افرادی که با مهارت و ظرفیت های شما آشنا هستند در ارتباط باشید. از آن ها بخواهید شما را با افراد مختلف در حوزه های مورد علاقه تان آشنا کنند تا بتوانید مشاوره و اطلاعات لازم را از آن ها دریافت کنید. علاوه بر این امکان شبکه سازی با استفاده از پایگاه های دیجیتالی همچون لینکدین هم برایتان وجود دارد.
ساخت پروفایل لینکدین
نه تنها لینکدین محلی مناسب برای شبکه سازی است، بلکه می تواند راهی برای گرفتن پیشنهادهای شغلی، خلق برند شخصی، جستجو و تقاضای شغلی و برقراری ارتباط با کارفرمایان احتمالی باشد. حتی در دوران مدرسه هم می توانید پروفایل لینکدین بسازید. حتی بدون تجربه کاری هم می توانید مهارتها، تحصیلات، فعالیت های فوق برنامه، دوره های کارآموزی، فرصت های دواطلبانه ای که داشته اید را ذکر کرده و حتی از سایرین درخواست پیشنهاد و راهنمایی کنید.
بر اساس یافته های فوربس بالغ بر نیمی از مدیران کارفرما و مسئولین استخدام تحت تاثیر وبسایت شخصی گزینه مورد نظر قرار می گیرند تا سایر ابزار برندسازی شخصی. می توانید نام دومینی را از یکی از سایت های هاستینگ خریداری کرده و ابزاری از قبیل Squarespace، Wix یا WordPress را برای ساخت وبسایت خود به کار بگیرید.
پیوستن به یک گروه کاری حرفه ای
اگر هنوز در دانشگاه هستید یا عضوی در یک گروه کاری پس از فارغ التحصیلی، به سازمانی رسمی یا صنعتی که با رشته تحصیلی تان در ارتباط است بپیوندید. بسیاری از دانشجویان دانشگاه این کارها را انجام می دهند و شما هم می توانید این کار را شروع کنید. بسیاری از انجمن های کاری همایش هایی را برگزار می کنند که طی آن ها امکان آشنایی با افرادی علاقمندِ کمک به تازه واردین را خواهید داشت و حتی می توانید استاد یا مربی ای را برای خود پیدا کنید.
بر اساس پژوهش های انجام شده در دانشگاه پنسیلوانیا، 71% از افراد موفق، موفقیت خود را مدیون مربی هایشان میدانند. افراد موفق و مشهور هم مربی هایی داشتند:
- مایا آنجلو مربی اپرا وینفری بود.
- استیو جابز، مدیر عامل اپل، مربی مارک زاکربرگ، مدیر عامل فیسبوک بود.
- مربی ستاره شناس و سناتور اسبق ایالات متحده، جان گلن، آموزگار فیزیک او در دبیرستان بود.
- بیل گیتس، از بنیانگذاران مایکروسافت توسط وارن بافت، مدیر عامل برکشایر هثوی آموزش دید.
- ستاره معروف بیسبال، کال ریپکن که نام او در تالار مشاهیر ثبت شده است تحت آموزش های پدرش به این موفقیت دست یافت.
پی ریزی تصویر شغلی اولیه
پس از شبکه سازی و دیداری مثبت با شخص یا اشخاص مورد نظر، تصویری ابتدایی از شغل را پی ریزی کنید. این کار در کسب دیدگاهی درونی از شغل و یافتن ایده هایی در زمینه کار در یک شرکت خاص به شما یاری می رساند. علاوه بر این می توانید با افرادی زیادی آشنا شده و شانس برقراری ارتباط و تاثیرگذاری مثبت را داشته باشید.
تبلیغ
مهمترین علاق و مهارت هایتان را مشخص کرده و از آن ها با افرادی که ملاقات می کنید بگویید تا توجه آن ها را به خود جلب کنید. فکر کنید یک آگهی بازرگانی 30 ثانیه ای است. برای مثال می توانید این طور بگویید، « در انگلیسی مهارت دارم و می توانم بنویسم. کنسرت ها و رویدادهای جذب سرمایه زیادی را برای گروه آواز دانشگاه سازماندهی کرده ام. علاوه بر این به ترندهای مد علاقمند هستم و در مراسم سالیانه مد دانشگاه که توسط انجمن خیریه خواهران حمایت مالی می شود همکاری داشتم.»
یافتن شرکت هایی که علاقمند به همکاری با آن ها هستید
کارفرماهای مورد علاقه تان را پیدا کنید و از بخش استخدام وبسایت آن ها دیدن کنید و فرصت های موجود برای دانشجویان و فارغ التحصیل های دانشگاه را پیدا کنید. سری به سایت شغلی Indeed.com بزنید تا عناوین شغلی بیشتری را بیابید. از این طریق می توانید با شغل های بیشتری آشنا بشنوید و لیستی طولانی تر داشته باشید.
توجه به رزومه و نامه پیوستی
با تبلور اهداف کاری، چند نسخه رزومه را برای شغل های خاص تهیه کنید. مهارت ها، تجربیات، دوره های کاری و پروژه های مرتبط با اهداف شغلیتان را در آن به نمایش بگذارید. از نوشتن نامه های پیوستی کلی خودداری کنید. در مقابل زمانی را به تهیه رزومه انگلیسی حرفه ای و نگارش پیوست نامه ای مرتبط با مهارت های شغلی ویژه اختصاص دهید. بازخورد و مشورت را از مشاورین و مربیان دریافت کنید و همیشه در نوشتن رزومه کاری دقت کنید.
نظم بخشیدن به جستجوی شغل
جستجوی کار را مثل شغلی واقعی بدانید و آن را سازماندهی کنید. یک پایگاه داده از درخواست ها و تماس هایتان داشته باشید. ده ساعت در هفته را به جستجوی شغل اختصاص دهید(حتی اگر در دوران مدرسه را سپری می کنید. در تعطیلات و بعد از فارغ التحصیلی این زمان را به 20 ساعت افزایش دهید.
کارآموزی
حامیان کارآموزی اغلب از فهرست کارآموزهایی که در اختیار دارند فرد مورد نظر را استخدام می کنند. بهتر است یک دوره کارآموزی را پس از خروج از دانشگاه تجربه کنید. اگر آماده جذب شدن برای شغل مورد نظر نیستید می توانید به دنبال فرستی برای کارآموزی در تابستان یا پاییز بعد از فارغ التحصیلی باشید. حتی اگر دوره کارآموزی شما را به پیشنهاد شغلی سوق ندهد، فرصتی برای کسب مهارت ها و رابطه های ارزشمند را به همراه خواهد داشت.
حفظ تعادل در زندگی
سرانجام برای ایجاد تعادل میان زندگی و روش جستجوی شغلیتان تلاش کنید. نرمش کنید، برنامه غذایی سالمی داشته باشید، به اندازه کافی بخوابید و علایق دیگرتان را به منظور حفظ روحیه دنبال کنید و ذهنیت مثبت داشته باشید. یافتن یک شغل ِ اول ِ کامل و خوب نیازمند زمان است اما ایجاد هماهنگی مطلوب ارزش بردباری و آمادگی را دارد.