برخی افراد به دلیل ناراضی بودن از شغل فعلی خود سعی دارند تغییر شغلی داشته باشند. تغییری که بتواند نیاز آنها را برآورده ساخته و حقوق بیشتری هم به دنبال داشته باشد. متاسفانه برخی افراد در موقعیت شغلی مورد علاقه خود قرار ندارند و از شغلی برخوردار هستند که از روی اجبار آنها را مجاب کرده است. همین امر در کوتاه مدت موجب خواهد شد تا فرد موردنظر ناراضی بوده و از کنار فعلی خود جدا شود.
تغییرات شغلی دلایل مختلفی دارند و نمیتوان به سادگی درباره آن اظهار نظر کرد اما عمده دلیل تغییر شغل ناراضیتی فرد است که موجب میشود به شغل دیگری پرداخته که منافع مالی بهتری را به دنبال داشته باشد. کارشناسان اقتصادی معتقدند هنگامی که فرد از شغلی خارج میشود، به مشکل بیکاری موقت برخورد کرده و در نتیجه توقفی در درآمد آن به وجود خواهد آمد و در کوتاه مدت ضرر مالی هم به دنبال خواهد داشت. بنابراین هنگامی که ترک شغل میکنید میبایست پیش از آن برای بحث مالی خود برنامه ریزی درستی داشته باشید. این موارد موجب میشوند تا شما نیاز به مشاوره با یک کارشناس اقتصادی پیدا کنید.
در این مطلب قصد داریم به چرایی نیاز داشتن به یک کارشناس اقتصادی پیش از تغییر شغل پاسخ دهیم.
شناسایی عناصر مالی پیش از ترک شغل فعلی برای بررسی
ویلیامز معتقد است هنگامی که قصد ترک شغل فعلی دارید، این امر ضرری برای شما به دنبال داشته و مکث درآمدی هم خواهد داشت. بنابراین بهتر است یک برنامه ریزی مالی داشته باشید که البته پیش از آن باید به شناسایی عناصر مالی موردنظر پرداخته و سپس آنها را بررسی کنید. در این بخش ما جنبههای مالی که باید در نظر گرفته شوند را مطرح میکنیم:
- آگاهی از اتمام مدت زمان پوشش بیمه: با کارفرمای خود صحبت کرده و جویا شوید که مدت زمان پوشش بیمه شما چه زمانی به اتمام میرسد. اگر پس از ترک شما پوشش به اتمام برسد، میتوانید در این مورد با کارفرما خود به صحبت بپردازید.
- محاسبه مبلغی که باید به شما پرداخت شود: باید بررسی کنید هنگامی که شغل موردنظر را ترک میکنید چه مقدار باید از کارفرما حقوق دریافت کنید. سعی داشته باشید تمامی موارد حسابرسی طول فعالیت خود در کار موردنظر را حساب کرده تا مبلغ مشخصی به شما اعطا شود و حقتان پایمال نگردد.
- تصمیم گیری با حقوق پایانی دریافتی: پیش از آن که کار را ترک کنید باید تصمیم بگیرید با حقوق پایانی که به عنوان تسویه شناخته میشود، چه کاری باید انجام دهید. قطعا این مبلغ قابل توجهی خواهد بود و نباید به سادگی آن را از دست دهید. بنابراین سعی کنید با برنامه ریزی درست از آن به خوبی بهره گیرید.
قبل از ترک شغل، برنامه ریزی مالی داشته باشید
سعی کنید پیش از آن که برنامهای برای خروج از شغل فعلی خود داشته باشید، یک برنامه ریزی مفصلی کنید. زیرا اگر برنامه ریزی مناسب نداشته باشید، قطعا وقفه مالی که پس از ترک شغل به وجود میآید نه تنها تاثیر منفی روی زندگی خواهد گذشت، در روح و روان افراد نیز تاثیر منفی خواهد داشت. برنامه ریزی مالی تنها برای دوران بحرانی نیست و افراد باید در هر شرایطی برنامه ریزی مالی داشته باشند. از این رو اگر در دسته افرادی قرار میگیرید که به دنبال ترک شغل هستید، این گزینه را فراموش نکرده و به آن توجه لازم داشته باشید.
از حق مالی خود دور نشوید
هنگامی که تصمیم میگیرید از کار فعلی خدا جدا شوید، مسئلهای به وجود میآید و آن درخواست حقالزحمه است. شما باید در هنگام استعفا حق مالی دقیق خود را از کارفرما درخواست کنید. زیرا اگر حساب رسی دقیقی در این زمینه نداشته باشید، قطعا از حق مالی خود دور خواهید شد و نخواهید توانست مبلغ درست خود را دریافت کنید. برخیها به این مورد توجه نکرده که در نهایت مبالغ کافی از کارفرما دریافت نمیکنند. بنابراین باید در این زمینه دقت کافی به خرج داده و حق مالی دقیق را از کارفرما طلب کنید تا بتوانید پس از ترک شغل، نیاز مالی خود را برطرف کرده و نیازمند نباشید.
صحبت با کارشناس جهت کسب اطلاعات دقیق حقوقی
قطعا ترک یک شغل نیاز به سپری کردن برخی فرآیند حقوقی داشته تا بتوانید حق خود را کاملا از کارفرما بستانید. از این رو مشاوره با یک کارشناس حقوقی کمک شایانی خواهد بود و اطمینان خواهد داد که مشاورههای آن درست است و به شما کمک خواهد کرد قرارداد کاری خود را به سادگی و اطمینان کامل با کارفرما فسخ کنید.
بنابراین توجه به موضوع مشاوره با کارشناس حقوقی جهت کسب اطلاعات بیشتر قرارداد کمک شایانی خواهد بود و مانع از این میشود تا حق شما دربرابر فعالیتی که برای کارفرما داشتید، ضایع شود. مسائل حقوقی همیشه برای افراد بدون آگاهی مشکلاتی را درپی دارد و چه خوب است از کارشناس مربوط کمک بگیرید.
رزومه شغلی حرفه ای تهیه کنید
برای جستجوی شغل جدید میبایست که رزومه کاری حرفه ای داشته باشید و آن را به کارفرماها ارسال کنید. اگر قصد مهاجرت دارید میبایست یک رزومه انگلیسی حرفه ای برای خود دست و پا کنید و در این امور میتوانید از کارشناسان ما کمک بگیرید.
نکاتی که باید پیش از شروع شغل جدید به آن توجه داشته باشید
هر فردی پس از ترک شغل فعلی، مدتی بیکار باقی خواهد ماند و از این رو باید دقت مالی بالایی به خرج دهد تا صندوق پس انداز آن بیهوده خالی نشود و بتوانید نیازهای لازم خود را برآورده سازد. اما گذشته از دوره بین کاری، در زمانی که قبل از شروع کار جدید است باید به چند نکته توجه کنید تا بتوانید شغل جدید را به خوبی آغاز کنید.
- مزایا و معایب شغل جدید را بررسی کنید : پیش از آن که وارد شغل جدید شوید، سعی کنید مزایا و معایب آن را بررسی کنید تا در صورت داشتن معایب بسیار به آن ورود پیدا نکنید. همچنین پس از بررسی در صورت تایید مثبت بودن این گزینه، به استخدام و یا فعالیت در حیطه شغلی جدید بپردازید.
- ثبت نام بیمه داشته باشید: سعی کنید پیش از رفتن به شغلی خودتان را بیمه کنید تا در صورت رخ دادن اتفاقی بتوانید مشکلات مالی را با کمک بیمه برطرف سازید.
- تخمین بدهی های مالیاتی: سعی داشته باشید پیش از رفتن به شغل جدید، بدهیهای مالیاتی را بررسی و میزان آن را حساب کنید. زیرا اگر در حین شغل جدید بوده و بدهی مالیاتی داشته باشید، جریمههایی خواهید شد که قطعا برای شما سنگین خواهد بود.
- بررسی برنامه مالی: پیش از آن که وارد شغل جدید شوید، سعی کنید برنامه جامع مالی خود را نگاهی انداخته تا طبق آن عمل کنید. در غیر این صورت ضررهای جبران ناپذیری را متحمل خواهید شد که چندان به نفع شما نخواهد بود.