بسیاری از افرادی که برای نگارش cv و رزومه انگلیسی حرفه ای به ما مراجعه میکنند، اشراف کاملی به تفاوت CV و رزومه ندارند و بخوبی نمیدانند کدام یک را برای هدف و نیاز خود انتخاب کنند. اغلب این افراد با پرسش هایی نظیر : چرا بعضی از افراد از CV و بعضی دیگر از رزومه استفاده میکنند؟ آیا یکی از این دو واقعا بهتر از دیگری است؟ و… مواجه میشوند. در این مقاله سعی میکنیم ابتدا تعریف روشن و کاملی از CV و یا رزومه داشته باشیم و سپس به بیان تفاوت های میان CV و رزومه بپردازیم.
در این مقاله به این مباحث پرداخته ایم :
- تعریف و نمونهای از CV (تاریخچه مختصری از زندگی) و تعریف و مثالی از رزومه
- تفاوت CV و رزومه
- برای درخواست دادن در آمریکا یا کانادا چه زمانی از CV و چه زمانی از رزومه استفاده کنیم؟
- کدام CV برای خارج از آمریکای شمالی است و چه مدارکی برای درخواست های بین المللی استفاده میشود؟
CV
سی وی (مخفف کلمه curriculum vitae که در لاتین به معنای تاریخچه ای مختصر از زندگی است) یک مدرک جامع و کامل است که تمام سوابق شغلی شما را با جزئیات کامل توصیف میکند. این سند معمولا دو یا سه صفحه است ولی در صورت نیاز میتواند بیشتر از ۱۰ صفحه هم باشد. یک curriculum vitae شامل جزئیاتی در مورد تحصیلات، شغل حرفهای، نشریات، جوایز، افتخارات و دیگر دستاوردها و موفقیتهای شماست که بر اساس ترتیب زمانی در CV درج و تنظیم میشود. در آمریکا و کانادا CV تنها برای کاربردهای علمی استفاده میشود؛ مانند: مشاغل علمی (دانشگاهی)، بورس های تحصیلی، کمک هزینه های تحقیقاتی و غیره.
چه چیزهایی را باید در CV درج کنیم؟
۱. اطلاعات تماس
۲. اهداف پژوهشی، مشخصات حرفهای یا اظهارات شخصی
۳. تحصیلات
۴. انتصابات دانشگاهی حرفهای
۵. کتاب ها
۶. سرفصل های کتاب
۷. نشریات بررسی شده
۸. دیگر نشریه ها
۹. جوایز و افتخارات
۱۰. کمک هزینه ها و بورس های تحصیلی
۱۱. کنفرانس ها
۱۲. تجربه های تدریس
۱۳. تجارب تحقیقاتی/ تجربه های آزمایشگاهی/ کار میدانی در رشته فارغ التحصیلی
۱۴. فعالیت های غیرعلمی
۱۵. زیان ها و مهارت ها
۱۶.عضویت ها
۱۷. منابع
رزومه
رزومه (در زبان فرانسه به معنی «خلاصه») سندی کوتاه، فشرده و مختصر است که معمولا در 1 یک صفحه برای یک شغل خاص نگارش میشود تا خواننده زمان زیادی را صرف مطالعه آن نکند. هدف رزومه فراهم کردن یک چشم انداز مختصر از سابقة کاری داوطلبان برای کارفرمایان است. جوینده شغل می بایست رزومه ای مناسب برای هر موقعیتی داشته باشد. برای متقاضی خوشایند نیست که در هر موقعیت درخواست شغلی مجبور به تغییر رزومه بشود. رزومه نباید بر اساس ترتیب زمانی باشد، نباید شرح کاملی شغلی را پوشش بدهد و بسیار قابل تنظیم و سازگاری است.
رزومه شامل چه مواردی میشود؟
۱. اطلاعات تماس
۲. خلاصه
۳. تجارب کاری
۴.تحصیلات
۵. مهارت ها
۶. بخش های اضافی (جوایز، دوره ها، نشریات، گواهینامه ها، کنفرانس ها و غیره)
تفاوت CV و رزومه
- تفاوت مهم میان CV و رزومه در اندازه، هدف و ساختار آن هاست. رزومه توضیحی مختصر از مهارت ها و تجربیات در یک یا دو صفحه و CV شرحی دقیقتر است که معمولا بیشتر از دو صفحه میباشد.
- رزومه تنها باید شامل جزییاتی در مورد تجارب کاری و مهارت هایی باشد که به فرصت های شغلی مربوط میشوند، CV باید تمام جزییات مسیر شغلی شما را در بر بگیرد.
- CV ها معمولا برای اهداف علمی (دانشگاهی) و رزومه برای درخواست های کاری میباشد. البته در بعضی کشورها CV برای امور استخدامی مرسوم میباشد که در ادامه مقاله به این مورد نیز اشاره میکنیم.
- CV شرحی تاریخی (بر اساس ترتیب زمانی) از کل پیشینه شغلی فرد است اما اطلاعات رزومه می توانند بر اساس ترتیب زمانی و به دلخواه متقاضی (متناسب با شرایط او) باشند. در مجموع تفاوت اصلی میان رزومه و CV در این است که CV گزارشی کامل از پیشینه شغلی اما رزومه فهرستی مختصر و هدفمند از مهارت ها و موفقیت هاست. بعبارتی بهتر، سی وی دارای تمام جزییات دوره های علمی و دانشگاهی که متقاضی گذرانده میباشد؛ اما رزومه خلاصهای از مهارت ها و تجربه های کاری است.
طریقه استفاده در سراسر جهان
رزومه سند درخواست یا تقاضای ِ دارای اولویت در ایالات متحده و کانادا است. آمریکایی ها و کانادایی ها فقط هنگام درخواست شغل در خارج از کشور یا در جستجوی موقعیت علمی یا تحقیقی از CV استفاده می کنند. در انگلستان، ایرلند و نیوزیلند، CV در همه زمینه ها استفاده می شود و رزومه به هیچ وجه مورد استفاده قرار نمی گیرد. استفاده از CV در اروپا در اولویت است و حتی یک قالب CV اتحادیه اروپا هم برای دانلود وجود دارد.
در آلمان، CV بیشتر با نام Lebenslauf شناخته می شود و تنها یکی از مدارک فراوانی است که افراد متقاضی آلمانی می بایست برای ارائه درخواست شغلی تهیه کنند. در استرالیا، هند و آفریقای جنوبی اصطلاحات رزومه و CV مترادف هستند و به جای هم استفاده می شوند. اصطلاح رزومه بیشتر برای مشاغل در بخش خصوصی به کار می رود و CV هنگام درخواست برای موقعیت های خدمات عمومی رایج تر است.
رزومه و CV؛ تفاوت های بین المللی و مواقع استفاده از هرکدام
در تمامی اروپا (بریتانیا، ایرلند و دیگر کشورهای اروپایی) و همچنین نیوزلند، واژه سی وی معادل کلمه رزومه در آمریکا است؛ یک مدرک هدفمند و کوتاه که برای درخواست کار استفاده میشود (رزومه کاری). در آنجا چیزی به عنوان رزومه وجود ندارد. در استرالیا و آفریقای جنوبی، Curriculum Vitae و رزومه هم معنی هستند و میتوانند به جای هم استفاده شوند. هر دو کلمه به یک مدرک مختصر یک تا دو صفحهای اشاره میکنند. در آسیای جنوبی، جویندگان کار ممکن است به استفاده از یک سند با تفاوتی جزئی نیاز داشته باشند؛ یک Biodata. یک مدرک شامل اطلاعات شخصی که از این رو بیوگرافی نام گرفته است؛ اطلاعاتی نظیر: تاریخ تولد، جنسیت، ملیت، نژاد، وضعیت تاهل و میزان حقوق. از این نوع مدرک معمولا در هند و بنگلادش استفاده میشود. اما اگر یک کارفرمای جنوب آسیایی مشخصاً از شما در خواست رزومه یا سی وی کرد، برای او یک بایودیتا ارسال نکنید؛ بلکه به دنبال مدرکی باشید که از قوانین رزومه آمریکایی پیروی کند.
خلاصه کلام :
- اگر برای یک شغل در آمریکا یا کانادا در خواست میدهید، رزومه بنویسید؛ آن را کوتاه نگه دارید و شخصی سازی کنید تا با آگهی استخدام آن کمپانی مطابقت داشته باشد.
- برای موقعیت های علمی (دانشگاهی) در آمریکای شمالی، سی وی بنویسید و تمام جزئیات مرتبط به حرفه دانشگاهی یا شغل حرفهای خود را در آن درج کنید.
- هنگامی که برای کار در اروپا یا نیوزلند درخواست میدهید، به ارسال یک مدرک که CV نامیده میشود نیاز خواهید داشت؛ اما در واقع سی وی اروپایی و رزومه آمریکایی تقریبا یکسان هستند.
- در استرالیا و آفریقای جنوبی، سی وی و رزومه مترادف هم هستند و هر دو به یک مدرک کوتاه اطلاق میشوند؛ مدرکی معادل با رزومه آمریکایی.
- در کشورهای جنوب آسیا و آمریکا سی وی و رزومه یک معنا دارند؛ اما برای جستجوی کار، گاهی اوقات به ارسال بایودیتا نیاز پیدا خواهید کرد.
امیدواریم این مقاله به شفافسازی تفاوت های CV و رزومه کمک کرده باشد. اگر هنوز هم در مورد بعضی نکات مطمئن نیستید آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. ما به تمامی سوالات شما در مورد سی وی و رزومه پاسخ خواهیم داد.